Deze website is niet goed met deze oude versie van Internet Explorer te bekijken. We raden u aan om naar de nieuwste versie van Internet Explorer te upgraden of gebruik te maken van Google Chrome of Firefox.
MENU

Welkom!

Welkom op de webpagina van groep 5b!

 

We zijn inmiddels een aantal weken aan de slag en hebben al veel gedaan in de groep! In het begin hebben we veel activiteiten gedaan om elkaar te leren kennen. Daarnaast hebben we natuurlijk ook al veel geleerd. 

 

Voor rekenen zijn we heel veel bezig geweest (en nog steeds!) met de tafel van 2 en 5. We doen veel spelletjes waardoor de leerlingen de tafels spelenderwijs oefenen. Ook hebben we veel met klokkijken geoefend. Daarnaast zijn we veel met plus- en minsommen op de getallenlijn aan het werk. 

 

Met spelling hebben we gewerkt aan verschillende spellingscategorieën, zoals eend (eindigt op een d, maar klinkt als een t), verkleinwoorden en woorden met -eer, -oor en -eur.

 

Voor begrijpend lezen werken we met nieuwsbegrip. Dit betekent dat we elke week een onderwerp bespreken vanuit het nieuws. Zo hebben we het gehad over Maarten van der Weijden, de plastic vanger die getest wordt in de oceaan en deze week gaat het over Prinsjesdag. 

 

Verder hebben we dit jaar voor het eerst geschiedenis en aardrijkskunde. De kinderen van groep 5b vinden het erg leuk om spelletjes tussendoor te doen, of iets met muziek en dans. Dit doen we daarom ook vaak! Ook worden ze enthousiast van tekenen en knutselen. Er zijn al mooie creaties gemaakt! 

 

Dit schooljaar zal ik af en toe een update plaatsen van activiteiten in groep 5b! groep5b: